decembra 09, 2010

Vianočný punč

Nápoj, po ktorom roztopia aj ľadové kráľovné. Sušené ovocie vyberajte podľa vlastnej chuti - výborné sú napríklad aj slivky alebo hrušky. 
  • 100 g hrozienok
  • 50 g sušených brusníc
  • 30 ml rumu alebo griotky
  • ½ litra silného čierneho čaju
  • 1 liter červeného vína
  • 1 citrón nakrájaný na plátky
  • 4 kúsky celej škorice
  • Cukor podľa chuti
Sušené ovocie nasypte do misky, zalejte ich rumom alebo griotku a nechajte namáčať najmenej dve hodiny (kľudne aj niekoľko dní).Čaj, víno, plátky citróna a kúsky škorice priveďte do varu. Do nahriatych pohárov potom rozdeľte sušené ovocie s rumom, zalejte punčom a podľa chuti oslaďte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára