decembra 09, 2010

Pikantné marocké kura na kuskuse

Voňavé kuracie kúsky sú hotové bleskovo. Podávam k nim arabskou prílohu kuskus, ktorá je rovnako rýchla ako originálna.
  • 600 g kuracích pŕs nakrájaných na plátky
  • 300 g kuskusu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • po lyžičke rasce a koriandra
  • kocku hydinového bujónu
  • 2 rovné lyžice marhuľového džemu, najlepšie s kúskami ovocia
  • 100 g mrazených zelených fazuliek
  • hrsť čiernych olív
  • trochu čerstvého koriandra (možno nahradiť hladkolistým petržlenom)
  • soľ a korenie
Dajte zvariť vodu. Medzitým rozpáľte vo veľkej panvici s nelepivým povrchom olej a vložte na neho kuracie mäso (kúsky by sa nemali prekrývať). Posypte korením a minútu opekajte. Kúsky obráťte a ďalšiu minútu zmažte z druhej strany.Kuskus nasypte do hrnca alebo misy, podľa návodu ho prelejte horúcou vodou a nechajte jeho zrnká podobné krupicu v prikrytej nádobe napučiavať a mäknúť.Bujón rozpustite v 400 ml horúcej vody; vývarom prelejte mäso v panvici. Pridajte džem, fazuľu a olivy, osoľte a okoreňte, premiešajte a päť minút varte bez prikrytia na miernom ohni. Chvíľku pred podávaním prihoďte do panvice koriander.Vidličkou premiešajte kuskus - už by mal byť pekne nabobtnaný - a rozdeľte ho do väčších plytkých misiek. Navrch lyžicou narovnajte kuraciu zmes a na miskách všetko prelejte voňavou šťavou z panvice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára