Talianske vianočné sušienky - biscotti
Vianočné sušienky, talianske biscotti, sú najlepšie namáčané do dezertného vína -napríklad slamového, portského, Marsala, vin santo ... Ostatne, môžete ho darovať k nim!
- 350 g hladkej múky + na podsypanie
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička škorice
- 1 / 2 lyžičky mletého nového korenia
- Štipka muškátového kvetu
- 250 g svetlého trstinového cukru
- 3 vajcia, vyšľahané
- nastrúhaná kôra z 1 biopomaranča
- 85 g hrozienok
- 85 g kandizovaných čerešní
- 50 g lúpaných mandlí (nesolených)
- 50 g lúpaných pistácií (nesolených)
Rúru predhrejte na 170 ° C. V mise premiešajte múku, kypriaci prášok, korenie a cukor. Pridajte vajcia, pomarančovú kôru, a akonáhle sa cesto začne spájať, spracujte ho rukami na pracovnej ploche poprášené múkou. Keď je hmota hladká a pružná, pridajte do nej ovocie a orechy.Rozdeľte cesto na štvrtiny az každej vytvorte asi 30 cm dlhý valček. Vždy dva valčeky položte na plechy vyložené papierom na pečenie, dostatočne ďaleko od seba. Pečte 25-30 minút, až cesto spevní, ale stále je ešte bledé. Vyberte a nechajte pár minút chladnúť na mriežke, až sa dá valček uchopiť rukou. Rúru stlmte na 130 ° C.Pomocou vrúbkovaného noža na chleba z valčekov šikmo krájajte centimeter hrubé plátky. (V tejto podobe ich môžete dať na tácku a zamraziť a potom uchovať vo vzduchotesnej nádobe až dva mesiace.) Kolieska rozložte na plechy vyložené papierom na pečenie a pečte ďalších 15 minút dozlatista (mrazené potrebujú 20 minút pečenia). Nechajte úplne vychladnúť. V uzavretej nádobe vydržia až jeden mesiac.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára