decembra 09, 2010

Talianske vianočné sušienky - biscotti

Vianočné sušienky, talianske biscotti, sú najlepšie namáčané do dezertného vína -napríklad  slamového, portského, Marsala, vin santo ... Ostatne, môžete ho darovať k nim!
  • 350 g hladkej múky + na podsypanie
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička škorice
  • 1 / 2 lyžičky mletého nového korenia
  • Štipka muškátového kvetu
  • 250 g svetlého trstinového cukru
  • 3 vajcia, vyšľahané
  • nastrúhaná kôra z 1 biopomaranča
  • 85 g hrozienok
  • 85 g kandizovaných čerešní
  • 50 g lúpaných mandlí (nesolených)
  • 50 g lúpaných pistácií (nesolených)
Rúru predhrejte na 170 ° C. V mise premiešajte múku, kypriaci prášok, korenie a cukor. Pridajte vajcia, pomarančovú kôru, a akonáhle sa cesto začne spájať, spracujte ho rukami na pracovnej ploche poprášené múkou. Keď je hmota hladká a pružná, pridajte do nej ovocie a orechy.Rozdeľte cesto na štvrtiny az každej vytvorte asi 30 cm dlhý valček. Vždy dva valčeky položte na plechy vyložené papierom na pečenie, dostatočne ďaleko od seba. Pečte 25-30 minút, až cesto spevní, ale stále je ešte bledé. Vyberte a nechajte pár minút chladnúť na mriežke, až sa dá valček uchopiť rukou. Rúru stlmte na 130 ° C.Pomocou vrúbkovaného noža na chleba z valčekov šikmo krájajte centimeter hrubé plátky. (V tejto podobe ich môžete dať na tácku a zamraziť a potom uchovať vo vzduchotesnej nádobe až dva mesiace.) Kolieska rozložte na plechy vyložené papierom na pečenie a pečte ďalších 15 minút dozlatista (mrazené potrebujú 20 minút pečenia). Nechajte úplne vychladnúť. V uzavretej nádobe vydržia až jeden mesiac.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára