decembra 09, 2010

Cheesecake rezy

Korpus:
  • 1 a 1/2 šálky maslových keksov
  • 3 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 6 polievkových lyžíc masla

Krém:
  • 250g tvarohu bez hrudiek (prípadne mäkkého syru - napr. Lučina)
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 250 ml smotany na šľahanie (12%)
  • vanilka (esencia)

Poleva
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 60g masla
  • 250g kvalitnej tmavej čokolády
  • 1/4 šálky tmavého cukru

Maslové keksy rozmixujeme v mixéri, primiešame 3 polievkové lyžice hnedého cukru a rozpustené maslo. Lyžicou uhladíme do tortovej formy.
Zmiešame ingrediencie na krém a rozotrieme rovnomerne na stuhnutý keksový korpus.
Rúru rozohrejeme na 170 stupňov a pečieme približne 45 minút.
Pripravíme polevu, ktorú rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára