júna 21, 2013

Šalát s tofu a kuskusom



300g bieleho tofu (2bal)
500ml zeleninového vývaru
3pl vňate koriandra alebo petržlenu
šťava z 1 limetky
3pl slnečnicových /tekvicových semienok
1pl ľanových semienok
2pl hrozienok / brusníc
5 jarných cibuliek
1 šálka kuskusu

Marináda:
150ml bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
1čl drvenej rasce
1pl citrónovej šťavy

V miske zmiešame suroviny na marinádu, tofu pokrájame, pridáme k marináde a odložíme oddýchnuť aspoň na pol hodinky.
Kuskus pripravíme podľa návodu na krabičke - zalejeme vyvarom, necháme nasiaknuť cca 10-15 minút.
Kým kuskus chladne, nakrájame cibuľku na kolieska, zmiešame s vňaťou a limetkovou šťavou a premiešame s kuskusom. Dochutíme mletým bielym korením a štipkou soli.
Tofu na panvici opražíme z každej strany, pridáme semienka a opražené zmiešame do zmesi kuskusu a zvyšných surovín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára