júla 30, 2013

Jablkový koláčik (hrnčekový)

Cesto:
3 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
3 vajcia
1 prášok do pečiva
250g Hera/maslo

Plnka:
nastrúhané jabĺčka (cca 6ks, prípadne viac podľa chuti)
škoricový cukor
pre spestrenie koláčika je možné pridať nadrobno nasekané orechy, hrozienka, tvaroh, primiešať uvarený "Zlatý klas"...fantázii sa medze nekladú

Postup:
Z múky, cukru, vajec, prášku do pečiva a Hery vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na rozmer plechu, v ktorom budeme koláčik piecť (aby sa cesto ľahšie prenášalo na plech, doporučujem použiť papier na pečenie pri vaľkaní)
Jeden vyvaľkaný diel prenesieme na plech, posypeme nastrúhanými jabĺčkami a škoricovým cukrom (plnkoou)
. Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, poprepichujeme vidličkou a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút kým koláčik nechytí ružovkastý nádych.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára