februára 23, 2011

Tradičné fašiangové fánky

300 g hladkej múky
30 g cukru
40 g kvasníc
50 ml mlieka
40 g masla
100 - 150 ml kyslej smotany
2 žĺtky
5 lyžíc rumu
soľ
masť alebo olej na vyprážanie
práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa má odlepovať od rúk. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť. Potom ho znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme. Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme. Necháme ich ešte dobre nakysnúť a vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena. Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára