decembra 09, 2010

Limoncello

Osviežujúci taliansky citrónový likér vraj vznikol ako ďalší spôsob, ako spracovať obrovskú úrodu nádherných sicílskych citrónov.
  • 0,5l kvalitnej jemnej vodky
  • 60 ml šťavy z chemicky neošetrených citrónov plus kôra
  • 40 g práškového cukru
Ešte než začnete vytláčať šťavu z citrónov, skrojte kôru - napríklad ako ozdobnú špirálku alebo jemné prúžky, to záleží len na vás. Šťavu potom zmiešajte s práškovým cukru, nechajte rozpustiť, prelejte cez jemné sitko (odstránia sa tak drobné kúsky dužiny) a pridajte k vodke. Do starostlivo vymytých a horúcou vodou vyparených fliaš vložte kúsky kôry a vlejte limoncello. Nechajte uležať. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára