mája 11, 2014

Rebarborovo-jahodové koláčiky so snehom

Cesto:


250 g hladkej múky
125 g tuku / masla
štipku soli
3 pl vody
3 žĺtky
1/2 balíčka prášku do pečiva
2 pl octu

Náplň:
250 g rebarbory
250g jahôd
1 bal. vanilkového cukru

Na sneh:
150 g práškového cukru
3 bielky
1 pl citrónovej šťavy

Múku, žĺtka, prášok do pečiva, soľ, tuk, vodu a ocot spracujeme na tuhé cesto, necháme 20 minút oddýchnuť v chlade a natlačíme do formičiek aby vznikla miska.
Rebarboru a jahody očistíme, nekrájame na malé kúsky, poukladáme na cesto. Upečieme v rozohriatej rúre na 180 stpňov cca 15 minút - cesto musí zostať svetlé.

Koláčiky vyberieme, pokryjeme snehom ušľahaným s cukrom a pečieme doružova.