februára 10, 2014

Zmes na muffiny ako darček

Veľakrát je výber vhodného darčeka na meniny, narodeniny alebo len tak utrpením. Ak však oslávenkyňa (prípadne oslávenec) miluje pečenie, je tu jeden rýchly, jednoduchý a originálny nápad na darček: zmes na vlastnoručne upečené muffinky v praktickej sklenenej nádobke. Stačí nájsť obľúbený recept na muffiny (sušienky, čokoľvek chutné), suché prísady navrstviť do uzatvárateľnej nádoby, pripojiť kartičku s prísadami, ktoré treba primiešaťa návodom na upečenie, pripevniť mašličku, košíčky na muffinky alebo mini varešku a tradá....praktický milý darček je na svete :-) .

Tu je príklad čokoládových muffiniek:

Sypká zmes:
250g hladkej múky
175g kryštálového cukru
2 polievkové lyžice kakaa
2 kávové lyžičky prášku do pečiva
1/2 kávovej lyžičky sódy bikarbóny
čokoláda nakrájaná na kúsky


Tekuté prísady:
1 vajce
250ml mlieka
90ml rastlinného oleja
1kávová lyžička vanilkovej esencie

Preosejte múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou, nasypte do dobre zatvárateľného pohára. Postupne opatrne navrstvujte ostatné suché prísady tak ako sú v zozname za sebou.
Dobre uzavrite a pripojte kartičku s návodom: 
"Čokoládové muffiny - obsah vysypte do misy, v prostriedku urobte jamku, pridajte 1 vajce, 250ml mlieka, 90ml rastlinného oleja a 1 kávovú lyžičku vanilkovej esencie. Pečte v rúre predhriatej na 180stupňov 18-20minút. Zmes spracujte do mesiaca."

Niečo navyše:
korenie prispôsobte chuti obdarovaného, výborná je škorica, či vanilka. Namiesto čokolády sa dá použiť sušené tropické ovocie, oriešky, brusnice...