decembra 21, 2014

Karamelový a čokoládový likér

Karamelový likér

1 kondenzované mlieko (Salko)
vanilkový cukor
1 smotana na šľahanie
cca 300ml rumu, brandy, prípadne iného alkoholu (množstvo záleží na chuti toho, kto likér bude popíjať)

Čokoládový likér

1 kondenzované mlieko (Salko)
čokoláda s vysokým obsahom kakaa
1pl kakaa
1 smotana na šľahanie
cca 300ml rumu, brandy, prípadne iného alkoholu (množstvo záleží na chuti toho, kto likér bude popíjať)


Postup je v podstate rovnaký pri obidvoch likéroch:
- salko varíme v plechovke cca 2 hodiny, necháme vychladnúť
- (pri čokoládovom rozpustíme nad parou čokoládu s kakaom)
- v mixéri rozmixujeme salko, so smotanou (a čokoládou) a pomaly prilievame alkohol
- precedíme do ozdobnej fľaše a necháme odležať v chladničke (mal by vydržať 2 týždne....bohužiaľ u nás zmizne za pár dní

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára