januára 04, 2011

Hummus

250 g (1 šálka) suchého cíceru
2–3 šálky vody
2–3 strúčky cesnaku
2–3 lyžice pasty tahini
2–3 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice olivového oleja
lyžička mletej rímskej rasce
lyžička mletej papriky čili (podľa chuti)

Najprv namočíme cícer na niekoľko hodín do vody. Po prvých 5 minútach varenia vriacu vodu scedíme, čím odstránime z cíceru fazín, ktorý zaťažuje trávenie. Potom prilejeme také isté množstvo vody a varíme cícer až do mäkka. Uvarený cícer a cesnak riadne rozmixujeme, pridáme tahini, citrónovú šťavu, rímsku rascu, čili podľa chuti a dôkladne všetko premiešame. Omáčku na plytkom tanieri polejeme zvrchu olivovým olejom. Môžeme ešťe ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou, bazalkou, alebo pažítkou. Hummus podávame s čerstvou zeleninou a arabským chlebom pitta.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára